رژیم غذایی تاثیر بسیاری در پیشگیری از انواع سرطانها دارد. برای جلوگیری از سرطان میتوانید از مواد غذایی ضد سرطان مانند روغن زیتون، زردچوبه و ماهی استفاده كنید.
پیروی از رژیمی ضد سرطان برای پیشگیری از خطر ابتلا به آن مهم است. به عنوان مثال، خوردن حداقل وعده میوه و سبزیجات در روز به علاوه غذایی سالم و مناسب به پیشگیری از سرطان كمك بزرگی خواهد كرد.
اگر چه در انتخاب غذاهایی تحت عنوان {غذای ضد سرطان} تضمینی وجود ندارد، اما انتخاب مواد غذایی مناسب میتواند به كاهش خطر ابتلا به آن كمك كند. برای پیشگیری از خطر ابتلا به سرطان دستورالعملهایی وجود دارد
1. مقدار زیادی میوه و سبزیجات مصرف كنید:
میوهها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی و ویتامینها هستند كه تصور میشود میتوانند خطر ابتلا به برخی سرطانها را كاهش دهد. همچنین مصرف غذای گیاهی باعث احساس سیری شده و فرصت را به مصرف محصولات قندی نخواهد داد.
پیروی از رژیم مدیترانهای برای پیشگیری از سرطان رژیمی مناسب میباشد، زیرا بر مصرف غذاهای گیاهی مانند میوه و سبزیجات، غلات سبوس دار، حبوبات و آجیل تمركز دارد.
2. چای سبز:
چای سبز یك آنتی اكسیدان قدرتمند است كه میتواند در پیشگیری از سرطان كبد، پستان، لوزالمعده، ریه، مری و پوست موثر واقع شود. محققان همچنین گزارش میدهند كه وجود یك ماده شیمیایی غیرسمی در چای سبز به نام اپی گالوكاتچین سه گالات علیه اوروكیناز (آنزیمی كه برای رشد سرطان مهم است) عمل میكند. یك فنجان چای سبز حاوی 100-200 میلی گرم ازاین ماده ضد سرطان است.
3. گوجه فرنگی:
براساس تحقیقات وجود آنتی اكسیدان لیكوپن در گوجه فرنگی به همراه بتاكاروتن، آلفاكاروتن و ویتامین E میتواند در پیشگیری از برخی سرطانها مانند سرطان پروستات در مردان و ریه به خوبی عمل كند. گوجه فرنگی پخته خواص بسیاری دارد، زیرا به این روش لیكوپن آزاد و در دسترس بدن قرار میگیرد.
4. روغن زیتون:
در كشورهای مدیترانهای از روغن زیتون برای پخت و پز و تهیه سالاد استفاده میشود و ممكن است یك ماده غذایی ضد سرطان محسوب شود و برخی بررسیها نشان میدهد كه میزان سرطان پستان در كشورهای مدیترانهای بسیار كمتر از سایر كشورها میباشد.
5. انگور:
انگور قرمز سرشار از آنتی اكسیدانی بنام رسوراترول است و میتواند با سرطان مبارزه كند. این ماده در آب انگور قرمز فراوان بوده و رشد سلولهای سرطانی را محدود میكند.
6. سیر و پیاز:
براساس تحقیقات انجام شده، سیر و پیاز با تشكیل نیتروسامینها میتواند بدن را در مقابل سرطان روده بزرگ، كبد، سینه و معده حفظ كند. در واقع هرچه سیر و پیاز تندتر باشد تركیبات شیمیایی فعال گوگردی فراوانی دارد كه میتواند از بروز سرطان پیشگیری كند. به همین دلیل مصرف روزانه یك حبه سیر توصیه میشود.
7. ماهی:
ماهیهای چرب مانند سالمون و ماهی تن حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند كه با كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در ارتباط است. چنانچه به دنبال جایگزینی برای ماهی هستید مصرف دانه كتان نیز توصیه میشود.
8. انواع توتها:
توتها حاوی آنتی اكسیدانهایی هستند كه با متوقف كردن رادیكالهای آزاد با سلولهای سرطانی مبارزه میكنند. تركیبات موجود در توت همچنین رشد و گسترش سلولهای سرطانی را متوقف خواهد كرد. پس بلوبری، تمشك و توت فرنگی را در رژیم روزانه خود بگنجانید.
9. سبزیجات صلیبی:
سبزیجات صلیبی از قبیل بروكلی، كلم پیچ و گل كلم در مقابله با سرطان عالی هستند. محققان دریافتند كه اجزای موجود دراین سبزیجات میتواند بدن شما را از رادیكالهای آزادی كه به DNA سلولها آسیب میرساند محافظت كند. این سبزیجات همچنین میتواند رشد تومورها را آهسته و در حقیقت آنها را ازبین ببرد.
10. زردچوبه:
زردچوبه ادویهای نارنجی رنگ و متعلق به هندوستان است. این ادویه حاوی مادهای به نام كوركومین است كه در كاهش خطر سرطان مفید واقع میشود.
كوركومین سلولهای سرطانی را مهار و به كوچك شدن آنها كمك میكند.
11. غلات كامل:
غلات سبوس دار حاوی مقادیر زیادی فیبر و آنتی اكسیدان هستند كه احتمال ابتلا به سرطان را كاهش میدهند. مصرف غلات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز كاهش خواهد داد. جو دوسر، برنج قهوهای و نان گندم سبوس دار و پاستا نمونههای از این غلات سبوس دار هستند.
12. سبزیجات دارای برگ سبز:
سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و كاهو منبع خوبی از آنتی اكسیدان هایی، چون بتاكاروتن و لوتئین هستند. مواد شیمیایی موجود در این سبزیجات با سرطان مبارزه كرده و رشد برخی سلولهای سرطانی را محدود میكند.
13. لوبیا:
لوبیاها به ویژه لوبیا چیتی و لوبیا قرمز منابع بسیار خوب و غنی از آنتی اكسیدان هستند و باید در رژیم ضد سرطان گنجانده شوند. لوبیاها همچنین حاوی فیبر هستند كه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را كاهش خواهند داد.