مواضع آمریكا، مانع توافق با ایران است

جیك سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریكا در دوران جو بایدن، اذعان كرده كه پافشاری آمریكا بر مواضع قبلی‌اش نمی‌تواند ایران را به میز مذاكره بكشاند، زیرا ایرانیان چنین توافقی را «تسلیم» تلقی می‌كنند.

1405/02/06
|
18:26
|

جیك سالیوان در گفتگویی با رسانه‌های آمریكایی تأكید كرد: «اگر ایالات متحده به این موضع پایبند باشد كه ایران باید حق و ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم خود را برای همیشه و به طور كامل واگذار كند، فكر نمی‌كنم توافقی حاصل شود.»

وی در ادامه افزود: ایرانی‌ها چنین توافقی را «تسلیم» قلمداد می‌كنند و آن را نخواهند پذیرفت.

به گفته رویترز، روند مذاكرات ایران و آمریكا، به یك بن‌بست رسیده است. به رغم انعطاف تهران در روند مذاكرات، همچنان واشنگتن بر خواسته‌های زیاده‌خواهانه خود اصرار دارد. این در حالی است كه مسئولان ایرانی بار‌ها اعلام كرده‌اند كه حقوق مردم ایران در زمینه‌های مختلف (به‌ویژه هسته‌ای) باید به رسمیت شناخته شود.

دونالد ترامپ كه نتوانست با تهدید و حمله نظامی، ایران را وادار به تسلیم كند، اكنون با محاصره دریایی می‌خواهد به همان خواسته‌های پیشین خود دست یابد. غنی‌سازی صفر و برچیده شدن تأسیسات هسته‌ای ایران از جمله خواسته‌هایی است كه آمریكا بر آنها اصرار دارد.

روز شنبه، العربیه به نقل از مقامات دیپلماتیك ایرانی، اعلام كرد كه اكنون «توقف حملات آمریكا» و «پایان محاصره دریایی» از جمله مهم‌ترین خواسته‌های ایران برای ادامه مذاكرات است. ترامپ با پافشاری بر ادامه محاصره دریایی، مانع برگزاری دور دوم مذاكرات در اسلام آباد شده است.

دسترسی سریع