معرفی ارقام جدید پرتقال و نارنگی سازگار با آب و هوای ایران

رئیس پژوهشكده مركبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری از معرفی چند رقم نارنگی و پرتقال جدید ایرانی خبر داد كه با توجه به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف كشور تولید شده اند.

1404/10/06
|
10:08
|

سیروس آقاجانزاده با بیان اینكه تولید و تكثیر ارقام جدید مركبات با هدف افزایش عملكرد و كاهش ضایعات به طور پیوسته در پژوهشكده مركبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری در دستور كار قرار دارد، اظهار داشت: در حال حاضر پژوهش‌های مربوط به انواع مركبات، زیتون، انار و انجیر در ایستگاه‌ها و مراكز تحقیقاتی در استان‌های مختلف انجام می شود كه معرفی چندین گونه گرمسیری از جمله نتایج این پژوهش ها بوده است.

وی افزود: پرتقال توسرخ ایرسا و آریا كه ایرانی است و پرتقال نیوهال، پرتقال ناولینا و پرتقال اسپرینگ ناول به همراه نارنگی نارین، نارنگی نولز، نارنگی ماریسول، نارنگی كلوزلینا، نارنگی سوجی‌یاما و نارنگی اكیتسو از جمله مركباتی است كه پژوهشكده آنها را معرفی كرده است.

رئیس پژوهشكده مركبات و میوه‌های نیمه‌گرمسیری تصریح كرد: نارنگی‌های خرم، جهانگیر، تابان، تابش، زرین و یاشار نیز میوه های ایرانی اند كه با كیفیتی بسیار بالا تولید و معرفی شده اند.

آقاجانزاده با بیان اینكه تاكنون 27 رقم مركبات جدید برای تكثیر در اختیار تكثیركنندگان بخش خصوصی گذاشته شده است، افزود: بخشی از نتایج این پژوهش‌ها در سال‌های اخیر كاهش چشمگیر ضایعات و افزایش مستمر تولید طی 4 سال اخیر بوده است.

دسترسی سریع